Food Service τ. 133 - page 5

5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
HO.RE.CA 2018 –
Citius, altius, fortius ����16
Συνολικά, κάτι παραπάνω από 125.000
επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται
σε επιχειρήσεις τόσο του ξενοδοχειακού,
όσο και του ευρύτερου επισιτιστικού κλά­
δου, επισκέφτηκαν τους χώρους διεξαγω­
γής της έκθεσης στο Metropolitan Expo.
BRAINSTORMING
Eataly:
Πρωτοποριακή προσέγγιση
ενός κεντρικού concept ������
48
Μια ισχυρή επιχειρηματική ιδέα στον τομέα του φα­
γητού που συνδυάζει γαστρονομία και κουλτούρα.
OPERATIONS
Ένας για όλους
και όλοι για έναν! ���������������
54
Πώς θα καταφέρετε να πετύχετε στην πράξη
ώστε καθένας να νιώθει σημαντικός για την
συνολικότερη λειτουργία του εστιατορίου;
SALES
Πώς θα προσελκύσετε
τη νέα γενιά με
προγράμματα loyalty ����������
58
Μέσα στην οικονομική κρίση η δημιουργία
προγραμμάτων επιβράβευσης του κατανα­
λωτικού κοινού (loyalty programs) είναι
πιο δημοφιλής από ποτέ.
FOOD FOR THOUGHT
Αλλάζει (και πόσο) το
marketing στο μέλλον; �������
62
Η ψηφιακή πραγματικότητα είναι ένα τεράστιο
«κύμα» που στο διάβα του έχει βοηθήσει σε
μέγιστο βαθμό τους χρήστες και τις επιχειρήσεις
στον τρόπο με τον οποίο οργανώνονται και
λειτουργούν.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ
Υλικά επαφής τροφίμων:
Tι πρέπει να προσέχετε��������
64
Προτού φτάσει ένα πιάτο στο τραπέζι των
πελατών σας, έχει έρθει σε επαφή µε πολλά
υλικά και αντικείμενα κατά τη διαδικασία της
παραγωγής, επεξεργασίας και αποθήκευσης.
MARKETING
Η εστιατορική σκηνή
διέρχεται κρίση ταυτότητας ��
66
Τι συμβαίνει όταν μια αγορά αναζητά τα
στοιχεία που απαρτίζουν την «ταυτότητά» της;
Αλήθεια, αυτά υπάρχουν; Κι εάν ναι,
ποια η κατάλληλη… δοσολογία;
9+1 Do’s και Don’ts �������������
68
Διασφαλίστε και ενδυναμώστε την ανάπτυξη
του brand και της επιχείρησής σας!
Ποια τα «μυστικά»
των food stylists �����������������
72
Όλο και περισσότεροι παθιασμένοι foodies
δημοσιεύουν τα πιάτα τους στα social media με
τη βοήθεια ιδιαίτερων φίλτρων μετατρέποντας
και τις πιο απλές συνταγές σε trendy πιάτα.
DRINKS
Η αναδυόμενη δυναμική
των mocktails ����������������������
74
Πόσο εξοικειωμένοι είστε με αυτή
την νέα τάση που ξεκίνησε από
την Αμερική και είναι πλέον τόσο
δημοφιλής σε όλη την Ευρώπη;
ANALYSIS
Στον… αστερισμό
του GDPR �����������������������������
78
Ποιες αλλαγές φέρνει η νέα Ευρωπαϊκή
Οδηγία για την προστασία των
προσωπικών δεδομένων;
ΧΥΤΡΑ
������������������������������� 81
Ο πήχης της ποιότητας ένα με το… χώμα!
STATS
�������������������������������� 82
ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ...
FOOD FOR THOUGHT
Αλλάζει (και πόσο) το
marketing στο μέλλον;
68
62
48
MARKETING
9+1 Do’s και Don’ts
Αποτελεί κοινό μυστικό πως τα social
media είναι ο πλέον σύγχρονος
τρόπος για την ανάπτυξη ενός brand.
Η ταχύτητα και η αμεσότητα που
χαρακτηρίζουν το online παιχνίδι
και οι κανόνες που το διέπουν
μεταβάλλονται διαρκώς,
γεννώντας το ερώτημα σχετικά
με το πώς μπορεί το brand
και η επιχείρηση να διακριθεί
στον εν λόγω τομέα.
BRAINSTORMING
Eataly: Πρωτοποριακή
προσέγγιση ενός
κεντρικού concept
Μπορεί να υπάρχει η πεποίθηση ότι τα
έχουμε δει όλα στην εστιατορική σκηνή και
δεν υπάρχει χώρος για νέες ιδέες, ωστό­
σο καθημερινά εμφανίζονται πρωτότυπα
concepts που συνδυάζουν προϋπάρχου­
σες ανάγκες και καινούργιες προσφορές.
Το Eataly είναι ένα σαφές παράδειγμα.
1,2,3,4 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,...84
Powered by FlippingBook