Username
Password
Ασφάλεια & Προστασία

Το περιοδικό ασχολείται με θέματα ασφάλειας των πολιτών και προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους από την διογκωμένη σήμερα εγκληματικότητα/ μικροεγκληματικότητα. Ειδικεύεται σε αναλύσεις στοιχείων εγκληματικότητας στη χώρα μας και γενικότερα σε θέματα παραβατικών συμπεριφορών που διαταράσσουν την καθημερινότητα του πολίτη, παρουσιάζει τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και κρίνει αντικειμενικά την αποτελεσματικότητα των θεσπισμένων από την Πολιτεία αρμόδιων Αρχών, των επιφορτισμένων με το δύσκολο έργο της αντιμετώπισης του εγκλήματος.

Έναρξη Κυκλοφορίας:
Μάρτιος 2011

Αρχισυντάκτης:
Στέφανος Γκίκας

Τεύχος 7

Κεντρικό θέμα του τεύχους ο επικουρικός της Αστυνομίας θεσμός των φρουρών γειτονιάς. Μπορεί να υιοθετηθεί και στη χώρα μας; Επίσης: Το αναθεωρημένο σχέδιο αστυνόμευσης κέντρου Αθήνας, γνωρίζουμε από κοντά τους ΕΚΑΜίτες, πτυχιούχοι υπάλληλοι σεκιούριτι, στρατηγική πυρασφάλειας, το πιλοτικό σύστημα APNR στα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., αναγνώριση πλαστών ευρώ, η διαφθορά στην Ελληνική Αστυνομία, τι προβλέπουν τα πρωτόκολλα του ΟΗΕ για τους διακινητές λαθρομεταναστών και πολλά άλλα.

Τεύχος 6
 Σ’ αυτό το τεύχος πολιτικοί και νομικοί τοποθετούνται απέναντι στο ζήτημα της νομιμοποίησης των μη θανατηφόρων όπλων. Επίσης: μαύρη αγορά όπλων στην Ελλάδα, οπλοφορία υπαλλήλων σεκιούριτι, βάρδια με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας σε ένα αστυνομικό τμήμα, ασφάλεια κοσμηματοπωλείων, πυρασφάλεια κατοικιών, αεροσφαίριση, παρουσίαση του Walther P99, μαθήματα αυτοάμυνας και πολλά άλλα.
Τεύχος 5
 Σ’ αυτό το τεύχος: Τα προβλήματα των ελληνικών φυλακών και οι προβλέψεις του σχεδιαζόμενου νέου σωφρονιστικού κώδικα, η... πολιορκία του λιμανιού της Πάτρας, το επάγγελμα του υπαλλήλου σεκιούριτι μπαίνει σε νέες βάσεις, πυρασφάλεια για ενεργούς πολίτες, θυροτηλεοράσεις και οικιακή ασφάλεια, αστυνομικοί σκύλοι (Κ-9), έρευνα αγοράς για εταιρείες σεκιούριτι, ηλεκτρονικό έγκλημα, παρουσίαση του πιστολιού Heckler & Koch USP και πολλά άλλα.
Τεύχος 4
Σ’ αυτό το τεύχος θα βρείτε: Προτάσεις για να ασφαλίσετε την κατοικία σας πριν φύγετε για διακοπές και άρθρα για τις Επιτροπές Κατοίκων στις γειτονιές της Αθήνας, το παραεμπόριο και την κινεζική μαφία, τα κυνηγετικά (λειόκαννα) όπλα για αυτοάμυνα, μία εισαγωγή στις τεχνικές της ρεαλιστικής αυτοάμυνας δρόμου, τη δράση της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. για την αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας, την Κοινοτική Αστυνόμευση, μία έρευνα αγοράς για τα αλεξίσφαιρα φυλάκια και πολλά άλλα.
Τεύχος 3
Κεντρικό θέμα μας τα επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από ληστές: Περίπτερα, φαρμακεία, βενζινάδικα κ.λπ. Επίσης, συνεχίζουμε την έρευνά μας για τα γκέτο των αστικών κέντρων, με τις περιοχές της Ομόνοιας και της Κυψέλης. Ακόμη: Συνέντευξη Αθ. Κοκκαλάκη, προδιαγραφές και κριτήρια αγοράς αλεξίσφαιρων γιλέκων, Δημοτικές Αστυνομίες, Interpol, έρευνες αγοράς για κάμερες IP και Κέντρα Λήψης Σημάτων, τεχνικές αυτοάμυνας κ.ά.
Τεύχος 2
Κεντρικό θέμα μας η Ομάδα ΔΙΑΣ, η αστυνομική μονάδα με τις πολλές επιτυχίες που κατάφερε να κερδίσει τη γενική αναγνώριση. Εξασφαλίσαμε μία αποκλειστική συνέντευξη του Διοικητή της στην Αττική, Ταξίαρχου Γ. Σταύρακα. Επίσης: περιγράφουμε την κατάσταση στο γκέτο του Αγιου Παντελεήμονα της Αθήνας και τις μεθόδους δράσης των πορτοφολάδων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σας συμβουλεύουμε πώς να ασχοληθείτε με το άθλημα τις σκοποβολής. Ακόμα: παράνομη οπλοκατοχή, άδειες οπλοφορίας, συστήματα συναγερμών, Glock 17 και πολλά άλλα.
Τεύχος 1
- Εγκληματικότητα, ώρα μηδέν: Η μετάλλαξη της εγκληματικότητας στη χώρα μας, την τελευταία 15ετία. 
- Το ασφαλές σπίτι: Τρόποι για να προστατεύσετε το σπίτι σας από ληστές και διαρρήκτες. 
- Λαθρομετανάστευση: Η «θηλιά» στο λαιμό της Ελλάδας. 
- Το πυροβόλο όπλο ως μέσο ατομικής άμυνας 
- Οπλοκατοχή & οπλοφορία: τι ορίζει ο νόμος.. 
- Μη φονικά όπλα: Δεν είναι μόνο τα σπρέι πιπεριού! 
- Κάμερες κλειστού κυκλώματος (CCTV). 
- Οι σχολές πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα.