Username
Password
Επιλογή Ζωής

 

Το "ΕΠΙΛΟΓΗ ΖΩΗΣ" είναι ένα περιοδικό που απευθύνεται στους ανθρώπους που έχουν μπει, ή οσονούπω μπαίνουν, στην λεγόμενη "Τρίτη Ηλικία". Το επιτελείο του περιοδικού, πέρα από το εγνωσμένης αξίας συντακτικό του προσωπικό, πλαισιώνεται από μια ομάδα επιστημονικών συνεργατών μεταξύ των οποίων γιατροί, ψυχολόγοι, γεροντολόγοι κ.ά., διασφαλίζοντας έτσι την επιστημονική αρτιότητα και ακρίβεια των γραφόμενων.

Έναρξη Κυκλοφορίας:
2017

Συχνότητα Έκδοσης: 
Διμηνιαίο

Αρχισυντάκτης:
Βαγγέλης Κράτσας

Τεύχος 4

 Αλλαγών συνέχεια στο καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού, αλλαγές που γίνονται εμφανείς από το εξώφυλλο ακόμα, στο οποίο για πρώτη φορά φιγουράρει ένα πρόσωπο επώνυμο και εξαιρετικά αγαπητό σε όλους μας: o Κώστας Βουτσάς, που κατά δήλωσή του, διανύει τη… δεύτερη ηλικία! Αναμφίβολα η φρεσκάδα, το χιούμορ και το πείσμα του δημοφιλούς ηθοποιού μας αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Στο τεύχος θα παρατηρήσετε και κάποιες αλλαγές ακόμα. Tο μεγάλο θέμα ιατρικής που συνόδευε το περιοδικό έως τώρα, απουσιάζει και θα επανέλθει από το επόμενο τεύχος, εφόσον εσείς, οι αναγνώστες, το ζητήσετε είτε τηλεφωνικά είτε με e-mail. Θα μας δώσετε έτσι και μια αφορμή να διαπιστώσουμε αν καλώς ή κακώς δίνουμε βάρος σε θέματα υγείας που καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος της ύλης μας…
Το τρέχον τεύχος σηματοδοτεί επίσης και την προσαρμογή της συχνότητας έκδοσης του «ΕΠΙΛΟΓΗ ΖΩΗΣ» στη ζήτηση και στα δεδομένα της αγοράς. Μετά από ένα εξάμηνο δραστηριοποίησης στο συγκεκριμένο χώρο, διαπιστώνουμε ότι τα καλύτερα αποτελέσματα θα επιτευχθούν μέσα από μια μόνιμη και σταθερή παρουσία, ακόμα κι αν πρέπει να είναι πιο αραιή απ’ όσο αρχικά σχεδιάζαμε.
 
Τεύχος 3
 Στο τρέχον τεύχος θα βρείτε μια μεγάλη σειρά από πολύ ενδιαφέροντα και πρακτικά θέματα, ξεκινώντας από το πάντα αμφιλεγόμενο και συχνά φορτισμένο θέμα της «Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων», που συνοδεύεται από μια αντίστοιχη έρευνα αγοράς. Το ρεπορτάζ για τις «Ανοιξιάτικες αποδράσεις» έχει το δικό του ενδιαφέρον, ενώ οι έρευνες για τις ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν κάλυψη σε άτομα τρίτης ηλικίας, καθώς  και τις εταιρείες που παρέχουν «κατ’ οίκον νοσηλεία» θα προσφέρουν απαντήσεις στα ερωτήματα πολλών από εσάς. Ιδιαίτερης αναφοράς θεωρώ ότι χρήζει και η έρευνα για τα συμπληρώματα διατροφής –ένας τομέας που ενδιαφέρει αρκετούς από εμάς– ενώ ξεχωριστή θέση  στην ύλη του μήνα έχει ασφαλώς το μεγάλο θέμα Υγείας του τεύχους, που αφορά το έμφραγμα του μυοκαρδίου και το οποίο έχει γραφτεί με τη συνεργασία του Δρος Αντώνη Βραχάτη, επεμβατικού καρδιολόγου και πρώην Διευθυντή Καρδιολογίας στο ΕΣΥ. Την ύλη του τεύχους συμπληρώνουν οι γνωστές μόνιμες στήλες.
Τεύχος 2
 O σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα θέμα που απασχολεί  πάνω από το 10% του πληθυσμού της χώρας, ποσοστό που ανεβαίνει σημαντικά όσο αυξάνεται η ηλικία. Διαβάζοντας το αφιέρωμα του τεύχους, που έχει γραφτεί με τη συνεργασία του δρος  Ανδρέα Μελιδώνη, διευθυντή του Διαβητολογικού Κέντρου του Τζανείου Νοσοκομείου, θα συνειδητοποιήσουμε τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί  το μεταβολικό αυτό νόσημα και πώς μπορούμε, με λίγη αυτοπειθαρχία, να αποφύγουμε τα χειρότερα. Η έρευνα αγοράς του τεύχους  που  αφορά τους μετρητές γλυκόζης συμπληρώνει το θέμα .
«Το Βινύλιο που Αγαπήσαμε…», «Ταβέρνες απ΄ τα νιάτα μας που ακόμα…  μαγειρεύουν» και «Οδήγηση: Πότε
Τεύχος 1
Στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας θα βρείτε ένα αφιέρωμα στην Άνοια, μία από τις μάστιγες της εποχής μας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά προσεγμένο κομμάτι που έχει γραφτεί με τη συνεργασία του Δρος. Αντώνη Μούγια επιστημονικού υπεύθυνου του κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας “ο Νέστωρ”, και το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα τεστ του Πανεπιστημίου του Σαιντ Λούϊς για την πρώϊμη διάγνωση της Άνοιας.
Στον ευρύτερο χώρο της Υγείας κινείται ακόμα σειρά άρθρων του τεύχους όπως