Username
Password
Linux Inside

Το "Linux Inside" είναι σήμερα το Νο1 περιοδικό για τον ανοιχτό κώδικα Linux. Η ύλη του είναι ένα μείγμα εξελιγμένης αρθρογραφίας και πρακτικών συμβουλών τόσο για τον αρχάριο του Linux όσο για τον έμπειρο και με βαθιά γνώση χρήστη.

Έναρξη Κυκλοφορίας:
2011

Συχνότητα Έκδοσης:
Διμηνιαίο

Αρχισυντάκτης:
Δημήτρης Καλαμαράς

Τεύχος 11

Μεγάλο αφιέρωμα στο Linux Gaming: Παίξαμε και παρουσιάζουμε τα 30 καλύτερα παιχνίδια! Ακόμα, εντρυφούμε στην Κοινωνική Μηχανική, την πραγματική τέχνη των hackers, μαθαίνουμε να σχεδιάζουμε τρισδιάστατα γραφικά με το Blender και να αξιοποιούμε το Raspberry PI σε όμορφα projects. Επίσης, φτιάχνουμε Java applets και Web apps με HTML5, γνωρίζουμε τις βάσεις NoSQL και ασφαλίζουμε τον server και το email account μας με το Barada. 100 σελίδες γεμάτες labs και projects! Στο συνοδευτικό DVD θα βρείτε 8 Ubuntu 12.10, Salix 14, Aptosid, Crunchbang και άλλες τέσσερις διανομές σε multiboot.

Τεύχος 10
Μάθε τα πάντα για το FirefoxOS: Τι υπόσχεται, τι προσφέρει, πως θα το βάλεις στο κινητό σου, πως θα γράψεις εφαρμογές γι΄ αυτό. Ακόμα όμορφα tutorials και projects: μάθε τα μυστικά του spam, φτιάξε raytracing γραφικά στη C, κατασκεύασε συσκευή που αναγνωρίζει και παρακολουθεί το πρόσωπό σου, οδηγός για να αξιοποιήσεις το Puppet στη διαχείριση του LAN σου, επεξεργασία βίντεο με το KDEnlive, και βήμα προς βήμα tutorial μετάβασης του λειτουργικού συστήματος σε virtualized περιβάλλον. Στο DVD: openSUSE 12.2, Voyager 12.2, Manjaro Xfce και ακόμα τέσσερις διανομές-εργαλεία σε πολλαπλό boot.
Τεύχος 9
Μεγάλο αφιέρωμα στο Ubuntu, με κάρτα εκμάθησης του Unity, οδηγό εγκατάστασης της desktop και server έκδοσης και συζήτηση για το μέλλον του. Επίσης παρουσιάζουμε τα δημοφιλέστερα web frameworks για να φτιάχνετε εφαρμογές του Διαδικτύου, μαθαίνουμε να φτιάχνουμε εικονικές USB συσκευές για το QEMU και λύνουμε τα πιο συχνά προβλήματα του Linux με φορητούς υπολογιστές. Ακόμα, έχουμε χρήσιμα how-to για την επαναφορά διαγραμμένων αρχείων, την εγκατάσταση του Fedora, την δημιουργία USB stick με πολλές διανομές Linux, τη χρήση sandbox για ασφαλή εκτέλεση εφαρμογών, και τη χρήση της libcloud. Και όπως πάντα δοκιμές διανομών, εφαρμογών και παιχνιδιών, παρουσιάσεις hardware, ειδήσεις και τα νέα των κοινοτήτων!
Τεύχος 8
Αφιέρωμα στον ανοικτό κώδικα στην Εκπαίδευση - Τα εργαλεία του ελεύθερου λογισμικού που σου επιτρέπουν να κατασκευάζεις και να μοιράζεσαι τη γνώση! Επίσης, παρουσιάζουμε τα μοντέλα επιχειρηματικότητας με ΕΛΛΑΚ, φτιάχνουμε ρομποτικές εφαρμογές, παίζουμε με τα νέα κόλπα της HTML5, μαθαίνουμε να γράφουμε κώδικα Java, εξοικειωνόμαστε με τα τρικ του Vim και συγκρίνουμε το Cinnammon με τα Shell και Unity. Ακόμα, χρήσιμα how-to για το SuperCollider, δημιουργία barcode scanner, στήσιμο εργαστηρίου με LTSP, προγραμματισμό με Vala και εικονικοποίηση με KVM. Και όπως πάντα δοκιμές διανομών, εφαρμογών και παιχνιδιών, παρουσιάσεις hardware, ειδήσεις και τα νέα των κοινοτήτων!
Τεύχος 7
Διαβάστε στο τεύχος 7:  Αφιέρωμα στο High Altitude Ballooning, ένα όμορφο χόμπι που θα ακονίσει τις γνώσεις σας στον ανοικτό κώδικα και το hardware και υπόσχεται να σας πάει ψηλά, μέχρι τις παρυφές του διαστήματος. Ακόμα θα βρείτε περιεκτικά how-to για να στήσετε το δικό σας VoIP κέντρο με Asterisk, να φτιάχνετε εφαρμογές Java σε application server, να προγραμματίζετε το Arduino σας μέσω Internet, να στήνετε το δικό σας openVPN server, να συνθέτετε μουσικά κομμάτια με το LMMS αλλά και να γράφετε παράλληλο κώδικα στο Eclipse. Και όπως πάντα δοκιμές διανομών, εφαρμογών και παιχνιδιών, παρουσιάσεις hardware και πολλά ακόμα!
Τεύχος 6
Πολυσέλιδο αφιέρωμα στον παράλληλο προγραμματισμό: Σου δείχνουμε πως να στήσεις ένα cluster και να γράψεις παράλληλο κώδικα για μέγιστη απόδοση. Ακόμα: Οδηγός για το SuperCollider, για να συνθέτεις τις δικές σου ψηφιακές μελωδίες στο Linux – ePortfolio με το Mahara - Συνεντεύξεις με τον Greg Kroah-Hartman και τον Cornelius Schumacher - Βήμα προς βήμα οδηγός για να στήσεις το δικό σου Arch Linux από το μηδέν - Στήσιμο του FreeNAS για να φτιάξεις το δικό σου φτηνό και αξιόπιστο δικτυακό αποθηκευτικό χώρο με δίσκους σε RAID1.
Για τους πιο προχωρημένους: Εισαγωγή στο Quickly, ένα καταπληκτικό εργαλείο για γρήγορο προγραμματισμό σε GTK/Python - Στήσιμο από το μηδέν του Apache web server με PHP, mod_deflate,mod_evasive, caching και eAccelarator – Υλοποίηση νέων addons στο Gimp ώστε να εκτελείς περίτεχνες ενέργειες με ένα κλικ - Arduino hacking – Οδηγός επιβίωσης με την SQLite - Βουτιά στα άδυτα του Domain Name System με το BIND.
Νέα στήλη για Hardware συμβατό με το Linux και όπως πάντα Linux Market με τις καλύτερες προτάσεις για Linux αγορές.
Τεύχος 5
Περιεκτικό αφιέρωμα στο FengOffice για να διαχειρίζεσαι έργα, έγγραφα, πελάτες, email και ραντεβού, χωρίς κόστος και κόπο.  
Παρουσιάζουμε τα νέα στοιχεία του Android 3.x. Επίσης, συγκρίνουμε τα καλύτερα προγράμματα για backup ενός ή περισσότερων συστημάτων Linux, παρουσιάζουμε εργαλεία για επαγγελματική σελιδοποίηση, μελετάμε τεχνικές ρετούς για το Gimp ώστε να φτιάχνεις όμορφα πορτρέτα, εφαρμογές, δοκιμάζουμε εφαρμογές για Χημεία και Μαθηματικά, και κάνουμε μια εισαγωγή στην στοιχειοθεσία με το LaTeX και το Kile. 
Για τους πιο προχωρημένους έχουμε how-to για να γράψεις το δικό σου RSS Reader για Android, έναν οδηγό για το deduplication δεδομένων, Arduino hacking, χρήση του Facebook από τη γραμμή εντολών και ανάπτυξη εφαρμογών με το Anjuta. Όπως πάντα ιδέες και προτάσεις για Linux αγορές.
Τεύχος 4
Πλήρες αφιέρωμα για να χτίσεις τη δική σου διανομή Linux χρησιμοποιώντας το εξαίρετο Linux from script. Επίσης, σε αυτό το τεύχος: αναλυτικός οδηγός για να φτιάξεις το δικό σου DVD με βίντεο από τις καλοκαιρινές διακοπές, how-to για διόρθωση φωτογραφίας με το Gimp, αλλά και παρουσίαση ενός εργαλείου για online photo gallery.
Ακόμα, ασύρματη επικοινωνία με Arduino, οδηγός εγκατάστασης του Salix, μιας ελληνικής διανομής Slackware, και how-to ανάκτησης αρχείων που διαγράφηκαν κατά λάθος. Για τους πιο προχωρημένους έχουμε ανάπτυξη εφαρμογής Google Maps για Android, καθώς και στήσιμο WebDAV, διαχείριση Webmin, έλεγχο εκδόσεων με Git, kernel development και πολλά ακόμα!
Τεύχος 3
Αφιέρωση στο web radio: σας δείχνουμε πως να στήσετε το δικό σας διαδικτυακό ραδιοσταθμό στο Linux με πολύ απλά βήματα. Κι αν δεν σας αρέσει το ραδιόφωνο, αλλά προτιμάτε το βίντεο, έχουμε κι από αυτό: έναν πλήρη οδηγό για να στήσετε από το μηδέν ένα YouTube ανοικτού κώδικα!
Επίσης, παρουσίαση των δύο νέων γραφικών περιβαλλόντων του GNOME (Unity & Gnome Shell),  ένα πολυσέλιδο how-to για να χειρίζεστε το φωτιστικό σας από τον υπολογιστή μέσω της πλακέτας Arduino καθώς και ένα περιεκτικό οδηγό για να αναπτύξετε τα δικά σας addons για τον Firefox.
 
Τεύχος 2
 
Τεύχος 1