Username
Password
Computer Για Όλους

Το πρώτο τεύχος του "Computer Για Όλους" κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1983. Καθιερωμένο ως το πρότυπο περιοδικό Πληροφορικής, αποτελεί το πλέον αξιόπιστο έντυπο για την τεχνολογία, με το ανάλογο κύρος και συνέπεια στους στόχους του. Με το γόητρο που του επιτρέπουν τα 30 και πλέον χρόνια πρωτοπορίας και ανταπόκρισης στις υψηλού επιπέδου απαιτήσεις των αναγνωστών του, το "Computer Για Όλους" συνεχίζει να παρέχει άμεση και εγγυημένη ενημέρωση.

Πάντα πρωτοπόρο, το "Computer Για Όλους" όχι μόνο παρακολουθεί, αλλά υιοθετεί πρώτο τις νέες τεχνολογίες. Έτσι πλέον, κυκλοφορεί μόνο σε ηλεκτρονική μορφή σε όλα τα κανάλια διανομής ψηφιακών εντύπων (PDF, cloud, mobile devices), αλλά και στο iPad σε μια νέα διαδραστική και εμπλουτισμένη μορφή.
 

Έναρξη Κυκλοφορίας:
1983

Συχνότητα Έκδοσης:
11 τεύχη/έτος

Αρχισυντάκτης:
Γιώργος Αθανασιάδης

Τεύχος 356

Εν μέσω κρίσης όλοι ψάχνουν έναν τρόπο να κάνουν συμφέρουσες αγορές και γιατί όχι να βγάλουν κάποια έξτρα χρήματα. Το eBay μπορεί να ξεκίνησε ως site δημοπρασιών αλλά έχει εξελιχθεί σε ένα τεράστιο παγκόσμιο πολυκατάστημα.
Αυτό το μήνα, το κεντρικό μας Αφιέρωμα, προσπαθούμε να δείξουμε (και να αποδείξουμε) ότι αξίζει τον κόπο να αγοράζει κανείς από το eBay. Ειδικά εάν πρόκειται για μικροπράγματα, όπως καλώδια, φορτιστές, θήκες για smartphones/tablets, adaptors κ.λπ, το eBay είναι μονόδρομος εάν φυσικά μας ενδιαφέρει να μην πληρώσουμε δέκα φορές πάνω αγοράζοντας από ένα Ελληνικό ή ευρωπαϊκό on-line κατάστημα.

Τεύχος 355
Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα έχουν τα Windows 10, τα οποία θα αποτελούν όχι μόνο τη συνέχεια των Windows 8.1 (αλήθεια που πήγαν τα Windows 9; Η απάντηση στο Αφιέρωμά μας), αλλά ένα νέο, ξανασχεδιασμένο λειτουργικό σύστημα με πολλές βελτιώσεις και προσθήκες με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το μενού Έναρξης το οποίο επιστρέφει δριμύτερο. Κατεβάσαμε και εγκαταστήσαμε την Technical Preview και σας μεταφέρουμε μια πρώτη ματιά στα Windows 10.

ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Εξετάζουμε τα πρωτόκολλα ασύρματης φόρτισης, δοκιμάζουμε έξυπνα και πρωτότυπα gadgets και περιφερειακά για smartphones και tablets, παρουσιάζουμε τα καλύτερα προγράμματα εικονικών πλανηταρίων για εντυπωσιακά ταξίδια στα άστρα από την οθόνη του υπολογιστή σας, ρυθμίζουμε το router και τα Windows για να κατεβάζουμε ακόμα πιο γρήγορα, ενώ όπως πάντα λύνουμε όλα τα προβλήματά σας μέσα από τη στήλη Help Desk.
Τεύχος 354
 Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα έχει το video-on-demand ή το βίντεο κατ’ απαίτηση στα Ελληνικά. Ενώ στο εξωτερικό οι συγκεκριμένες υπηρεσίες δίνουν και παίρνουν στην Ελλάδα τα πράγματα είναι περιορισμένα. Στο παρόν Αφιέρωμα λοιπόν εξετάζουμε όλες τις νόμιμες αλλά και τις παράνομες υπηρεσίες streaming ταινιών και σειρών, ενώ θα αναλύσουμε εάν είναι δυνατόν να δει κανείς αμερικανικές υπηρεσίες τύπου Netflix εκτός ΗΠΑ. 

ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Το πολυαναμενόμενο iPhone 6 κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις και μαζί με αυτό και το πρώτο βήμα της Apple στον χώρο των φορετών συσκευών, με τη μορφή του Apple Watch. Στο αναλυτικό μας άρθρο εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες και λειτουργίες των νέων συσκευών της Apple. Επίσης, ρίχνουμε μια πρώτη ματιά στην επόμενη σημαντική έκδοση του Android, που ονομάζεται Android L, μελετάμε το δίκτυο Tor που μας εξασφαλίζει απόλυτη ανωνυμία, συγκρίνουμε τις καλύτερες δωρεάν σουίτες Internet Security και Antivirus και περνάμε μια βόλτα από την έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών IFA 2014.
 
Τεύχος 353
Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα έχουν τα drones, τα παράξενα αυτά τηλεκατευθυνόμενα οχήματα με τέσσερεις, έξι ή οκτώ έλικες που φέρουν κάμερες και είναι σε θέση να βιντεοσκοπούν από ψηλά, στέλνοντας ταυτόχρονα ζωντανή εικόνα στο tablet ή το smartphone του χειριστή τους. Ποια μοντέλα υπάρχουν, τι δυνατότητες έχουν και κυρίως πόσο κάνουν; Όλα αυτά, αλλά και άλλα θέματα γύρω από τη νέα μόδα των drones, μας απασχολούν στο μεγάλο μας Αφιέρωμα αυτού του μήνα, το οποίο είναι γεμάτο από εντυπωσιακά βίντεο από τα δημοφιλέστερα μοντέλα σε δράση. Κατεβάστε το τεύχος 353 και... πετάξτε μαζί μας.

ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ρίχνουμε μια ματιά στο πολλά υποσχόμενο iOS 8, δοκιμάζουμε το Google Street View σε Ελληνικό έδαφος, κάνουμε μια βόλτα μέχρι τον Κρόνο για να δούμε τι κάνει εκεί το Cassini τα τελευταία δέκα χρόνια, κάνουμε το laptop μας ασύρματο router, και συγκρίνουμε τους καλύτερους download managers για ακόμα πιο γρήγορα κατεβάσματα.
Τεύχος 352
Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα έχουν οι υποκλοπές: πως μπορείτε να καταλάβετε ότι κάποιος σας παρακολουθεί και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Στο μεγάλο μας Αφιέρωμα, μιλάμε για τηλεφωνικές υποκλοπές, για υποκλοπές ηλεκτρονικών επικοινωνιών, για προστασία e-mails, για keyloggers, τα οποία μπορεί να κρύβονται μέσα στο PC σας και να υποκλέπτουν ό,τι πληκτρολογείτε
Ειδικά για τους φίλους μας στην πλατφόρμα Android, το δεύτερο μεγάλο μας Αφιέρωμα
Τεύχος 351
To Computer Για Ολους τώρα διατίθεται εντελώς δωρεάν για ανάγνωση μέσω της εφαρμογής cloud reading στο e-compupress, αλλά και για κατέβασμα σε μορφή PDF.
Οδηγίες:
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό αν δεν έχετε ήδη ή κάντε log in. Μόλις μπείτε με τα στοιχεία σας, θα δείτε το τρέχον τεύχος διαθέσιμο για on-line ανάγνωση.
Μέσα στο περιοδικό θα δείτε κι ένα κουμπάκι (το τρίτο από αριστερά, δίπλα από τα περιεχόμενα και τα thumbnails) για κατέβασμα σε PDF.
Το περιοδικό ξεφυλλίζεται όπως ένα κανονικό έντυπο, μπορείτε να κάνετε zoom-in/out, υπάρχουν περιεχόμενα και μικρογραφίες των σελίδων για εύκολη ανεύρεση αυτού που σας ενδιαφέρει, καθώς και links προς εσωτερικές σελίδες (στα περιεχόμενα για παράδειγμα), αλλά και προς το web.
Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα έχουν τα smartwatches. Εμείς προμηθευτήκαμε τα πιο γνωστά «έξυπνα» ρολόγια της αγοράς και τα δοκιμάσαμε για εσάς. Τελικά, σε τι χρησιμεύει ένα smartwach; Το χρειαζόμαστε ή μήπως πρόκειται για άλλο ένα gadget;
ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Τον ερχόμενο μήνα συμπληρώνονται 20 χρόνια Internet στην Ελλάδα. Στο τεύχος 351 κάνουμε μια ιστορική αναδρομή από τον πρώτο ISP, την Compulink μέχρι το σήμερα των ευρυζωνικών συνδέσεων και του mobile Internet.
Τεύχος 350
Το iPad είναι σίγουρα η απόλυτη συσκευή προσωπικής διασκέδασης (εκτός των άλλων). Γιατί να μην την κάνουμε λίγο πιο κοινόχρηστη, συνδέοντάς την σε μια τηλεόραση; Ακόμα πως μπορούμε να δούμε τηλεοπτικές εκπομπές – και μάλιστα ζωντανές – iPad μας; Στο μεγάλο Αφιέρωμά του τεύχους εξετάζουμε πως μπορεί να επιτευχθεί η σύγκλιση τηλεόρασης και iPad από όλες τις απόψεις.
ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Στο τεύχος Ιανουαρίου, φοράμε την τεχνολογία στον... καρπό μας και δοκιμάζουμε το smartwatch της Samsung, φτιάχνουμε τις δικές μας apps χωρίς προγραμματισμό, και κατεβάζουμε torrents ακόμα και στο κινητό ή το tablet μας.
Τεύχος 349
Όλος ο κόσμος ασχολείται με τα apps, τα οποία άλλωστε αποτελούν και τον λόγο ύπαρξης των tablets και των smartphones. Υπάρχουν apps για τα πάντα, ενώ πολλές κάνουν το ίδιο πράγμα. Ποιες apps όμως να κατεβάσει κανείς ψάχνοντας στις 750+ χιλιάδες του App Store.
Το μεγάλο μας Αφιέρωμα του τεύχους 349 ασχολείται ακριβώς με αυτό. Εμείς όμως δεν θα μιλήσουμε για τετριμμένα πράγματα όπως Facebook, YouTube και άλλα παρόμοια τα οποία όλοι γνωρίζουν.
Αντίθετα, ψάξαμε μέσα στο... χάος του App Store και «ξετρυπώσαμε» πρωτότυπες, όσο και χρήσιμες εφαρμογές και εργαλεία που κάνουν το iPad σας να κάνει ότι δεν είχατε φανταστεί ότι μπορεί να κάνει...

ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Στο τεύχος Νοεμβρίου διαβάστε ακόμα για τα Windows 8.1 τα οποία επαναφέρουν μεν το Start, αλλά όχι όπως νομίζετε, για το νέο iPad Air το οποίο ήδη διατίθεται και στην Ελλάδα και για τα καλύτερα phablets της αγοράς. Ακόμα, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας, δοκιμάζουμε τα καλύτερα Internet Security για το 2014.
Τεύχος 348
Αυτό το μήνα σας καλωσορίζουμε στα μυστικά του Home Automation. Όπως ξέρετε ένα iPad, ή οποιοδήποτε άλλο tablet μπορεί να κάνει τα πάντα και να μετατραπεί σε ότι συσκευή θέλετε, αρκεί να υπάρχει το κατάλληλο App ή περιφερειακό. Αυτό το μήνα σας δείχνουμε πώς να ελέγχετε το σπίτι σας από τη φορητή σας συσκευή (ακόμα και smartphone). Και όταν λέμε «να ελέγχετε» εννοούμε να ελέγχετε και να παρακολουθείτε τα πάντα, από τις κάμερες και τα φώτα, μέχρι την τηλεόραση και τη μουσική σας.
Home Automation στην πράξη λοιπόν, με αναλυτικούς οδηγούς και βήμα προς βήμα όλες οι ρυθμίσεις, οι εφαρμογές και οι συσκευές που θα χρειαστείτε για να κάνετε το σπίτι σας έξυπνο, και μάλιστα με ελάχιστα χρήματα.
Ακόμα αυτό το μήνα, δοκιμάζουμε το νέο iOS 7 και σας δείχνουμε πώς να προστατέψετε αποτελεσματικά, αλλά και πώς να ανακαλύψετε την Android συσκευή σας, εγκαθιστώντας μια σουίτα Mobile Internet Security. 
ΝΕΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
Στο παρόν τεύχος επίσης εγκαινιάζουμε μια σειρά από νέες στήλες ειδικά για το iPad.
• Αξεσουάρ για το iPad
• Mobile Gaming
• Apps World: τα καλύτερα apps για iPad
Τεύχος 347
Αυτό το μήνα επιστρέφουμε στα θρανία με το μεγάλο μας Αφιέρωμα «Back to School». Μπορούμε να αξιοποιήσουμε ένα tablet ή ένα ultrabook αντί για το παραδοσιακό τετράδιο και βιβλίο; Ποιες εφαρμογές μπορεί ένας μαθητής/φοιτητής να εγκαταστήσει στη συσκευή του για να τον βοηθήσουν; Αυτά και άλλα πολλά θα μάθετε στο τεύχος που κυκλοφορεί.
Ακόμα, δοκιμάζουμε στην πράξη μια ρομποτική σκούπα, εγκαθιστούμε το Office Mobile της Microsoft σε iPhone και Android και ρίχνουμε μια ματιά στην μεγάλη επανάσταση του φορετού computing, η οποία λαμβάνει χώρα τώρα με τη μορφή των έξυπνων ρολογιών και μετράμε τις επιδόσεις του υπολογιστή μας με τα καλύτερα benchmarks και diagnostics.
Τεύχος 346
Σας προτείνουμε ποιες συσκευές τεχνολογίας να πάρετε μαζί στις διακοπές σας, ενώ σας λέμε και πώς να τις αξιοποιήσετε στο μέγιστο βαθμό.
Ακόμα, δοκιμάζουμε την έκδοση Preview των Windows 8.1 η οποία φέρνει πολύ περισσότερες αλλαγές από την επαναφορά του Start, αγοράζουμε το Kindle Paperwhite από την Αμερική και σας περιγράφουμε την εμπειρία ολόκληρης της διαδικασίας, κάνουμε μια βόλτα μέχρι την Computex για να δούμε όλα τα νέα θαύματα της τεχνολογίας, πιάνουμε στα χέρια μας τα νέα υπέρλεπτα και πανίσχυρα Ultrabooks με επεξεργαστές Core τέταρτης γενιάς, και τέλος, μετατρέπουμε το Smartphone σε πλοηγό με τα καλύτερα προγράμματα GPS.
Τεύχος 345
Αυτό το μήνα στο μεγάλο μας Αφιέρωμα θα σας δείξουμε πώς να κάνετε το iPad, αλλά και οποιαδήποτε άλλη mobile συσκευή όπως ένα smartphone ή ένα Android tablet, φορητό... κατεβαστήρι, ελέγχοντας το μTorrent που τρέχει στο PC σας από μακριά, ή κατεβάζοντας απ’ ευθείας στο δρόμο. Επίσης, δοκιμάζουμε αποκλειστικά τους πρώτους πραγματικά καταναλωτικούς τρισδιάστατους εκτυπωτές, και αποκαλύπτουμε το Xbox One που φέρνει επανάσταση σε αυτό που λέμε «οικιακή ψυχαγωγία».
Τεύχος 344
Αυτό το μήνα κεντρικό μας θέμα έχουν τα ρομπότ. Διαβάστε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην ρομποτική, για ανθρωποειδή που περπατούν και μιλούν, αλλά και για οικιακά ρομπότ που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα για το σπίτι σας.
Ακόμα, σας δείχνουμε πώς να κάνετε το iPad σας τηλεόραση και μάλιστα με δυνατότητες εγγραφής, ρίχνουμε μια ματιά στα επόμενα Windows, τα οποία έρχονται πιο γρήγορα από ότι νομίζουμε.
ΔΩΡΕΑΝ “ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 2012»
Μαζί με το συγκεκριμένο τεύχος θα πάρετε δωρεάν και το πρόγραμμα “Φορολογία Εισοδήματος 2013” για να συμπληρώσετε σωστά τα Ε1, Ε2 και Ε3 και να κάνετε εκκαθάριση φόρου από τον υπολογιστή σας.
Τεύχος 343
Αυτό το μήνα, θα μάθετε πώς να πάρετε τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή αλλά και του smartphone σας και να εφαρμόσετε τις τεχνικές που αξιοποιούν οι τεχνολογίες των parental controls που βρίσκονται ενσωματωμένα στα Windows, αλλά και τρίτων προγραμμάτων. Επίσης, θα σας δείξουμε όλα τα θαύματα που παρουσιάστηκαν στην εφετινή έκθεση CeBIT2013, το νέο περιβάλλον των γυαλιών της Google, ενώ θα ρίξουμε μια πρώτη ματιά στις επερχόμενες παιχνιδομηχανές.
Τεύχος 342
Αυτό το μήνα κάνουμε την τηλεόρασή σας πιο έξυπνη κι από την καλύτερη smart TV της αγοράς και μάλιστα με ελάχιστα χρήματα. Διαβάστε το Αφιέρωμά μας για να μάθετε πως. Επίσης, δοκιμάζουμε το πρώτο συνδρομητικό Office της Microsoft για οικιακούς χρήστες, το Office 365, ελέγχουμε τον υπολογιστή μας χωρίς χέρια, αλλά με νεύματα στον αέρα και σας ενημερώνουμε πώς να βρείτε χρηματοδότηση για τη σούπερ επιχειρηματική ιδέα σας.    
Τεύχος 341
Το φορετό computing περνά από τη θεωρία στην πράξη. Δοκιμάζουμε τα έξυπνα γυαλιά της Epson, τα οποία σας προσφέρουν ένα ολόκληρο λειτουργικό σύστημα (και συγκεκριμένα Android) μπροστά από τα μάτια σας, αλλά και τα personal cinema τρισδιάστατα γυαλιά της Sony. 
Ακόμα στο μεγάλο Αφιέρωμα αυτού του μήνα, εξετάζουμε αναλυτικά το Project Glass της Google, το οποίο θα φέρει επανάσταση, όταν κυκλοφορήσει, αλλά και τις προτάσεις άλλων εταιρειών.
Τεύχος 340
Σας ταξιδεύουμε στον χώρο των τρισδιάστατων εκτυπώσεων, δοκιμάζοντας στην πράξη κάποια από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της αγοράς. Ακόμα κάνουμε μια βόλτα στην αγορά των επεξεργαστών παρουσιάζοντας όλα τα CPUs των Intel και AMD, για να ξέρετε τι υπάρχει εκεί έξω εάν σκέφτεστε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας και μετατρέπουμε το Smartphone μας σε συσκευή παρακολούθησης εγκαθιστώντας εξειδικευμένο λογισμικό.
Τεύχος 339
Σας πάμε ένα ταξίδι στο μέλλον δοκιμάζοντας την πρωτοποριακή συσκευή Mindwave, με την οποία μπορείτε να ελέγξετε τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone σας (συγκεκριμένες εφαρμογές και παιχνίδια) μόνο με τη σκέψη σας. Επίσης, αυτό το μήνα, διαβάστε το αναλυτικότατο review των Windows Phone 8, όπως τα δοκιμάσαμε μέσα από το πρώτο κινητό τηλέφωνο που ήρθε με το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.
Τεύχος 338
Σας μαθαίνουμε κόλπα και τεχνικές για να κάνετε τα download σας ακόμα πιο γρήγορα, ενώ σε ένα ξεχωριστό άρθρο, θα δείτε πώς να φτιάξετε το απόλυτο σύστημα ανώνυμου surfing, το οποίο όμως (με το αζημίωτο) σας δίνει και μερικά πρόσθετα πλεονεκτήματα. Ακόμα, εγκαθιστούμε την τελική έκδοση των Windows 8 και ρίχνουμε μια πρώτη ματιά στο νέο περιβάλλον, ενώ τέλος, φοράμε στο χέρι μας ένα smartwatch και τραβάμε όλα τα βλέμματα των περαστικών...
Τεύχος 337
Σας δείχνουμε πώς να σπάσετε τους κωδικούς των αρχείων, των οποίων έχετε ξεχάσει τον κωδικό, σας ταξιδεύουμε μέχρι τον Άρη, σας παρουσιάζουμε όλα τα νέα γύρω από τον χώρο των ηλεκτρονικών εκδόσεων και σας καθαρίζουμε τα Windows κάνοντάς τα σαν καινούρια. 
Τεύχος 336
Σας ανοίγουμε τον κόσμο της on-line τηλεόρασης. Με λίγο ή καθόλου κόπο, μπορείτε να βλέπετε από ζωντανή TV, και σειρές μέχρι δορυφορική τηλεόραση και ταινίες on-demand στον υπολογιστή σας. Επίσης, δοκιμάζουμε την πρώτη beta του καινούριου ανανεωμένου Microsoft Office 2013 και εξερευνούμε τον μαγικό κόσμο των ηλεκτρονικών βιβλίων μέσα από την πλατφόρμα iBooks της Apple, ανακαλύπτοντας Ελληνικούς τίτλους.
Τεύχος 335
Σας ανοίγουμε τον υπέροχο κόσμο των computer games, για να γνωρίσετε τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια και να περάσετε με αυτά υπέροχες ώρες ξεγνοιασιάς έως τον επόμενο Αύγουστο. Σας παρουσιάζουμε διαδικτυακά παιχνίδια με πολλά εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο, καθώς και άλλα που τρέχουν στο PC σας. Ακόμη, σας δείχνουμε πώς να αξιοποιήσετε τις τεράστιες ποσότητες παιχνιδιών που έγραψαν ιστορία σε παλιούς οικιακούς υπολογιστές και παιχνιδομηχανές.
Τεύχος 334
Σας δείχνουμε πώς να ξεπεράσετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς, λαμβάνοντας μια Αμερικάνικη IP για να μπαίνετε σε όποια sites θέλετε, αλλά και να προστατεύεται τα προσωπικά σας δεδομένα όταν σερφάρετε στο Internet, εγκαθιστούμε την Release Preview των Windows 8 και τα δοκιμάζουμε σε βάθος, μετατρέπουμε το smartphone μας σε τηλεχειριστήριο και μπαίνουμε στον κόσμο των ημιαγωγών με τα νέα τρισδιάτατα τρανζίστορ της Intel που σηματοδοτούν τη τρίτη γενιά επεξεργαστών Core.
Τεύχος 333
Φορολογία Εισοδήματος 2012 – νέα έκδοση. Η καινούρια έκδοση του προγράμματος έχει τη δυνατότητα να συνδέεται στο Taxis και να συμπληρώνει αυτόματα τους κωδικούς του Ε1, ενώ υπολογίζει και όλες τις έκτακτες εισφορές. Μην το χάσετε!Ακόμα, στο τεύχος που κυκλοφορεί: Ρίχνουμε μια ματιά στο θολό τοπίο του VDSL το οποίο είναι ήδη εδώ, αλλά δεν μπορούν να το έχουν ακόμα όλοι. Εγκαθιστούμε και ρυθμίζουμε ένα GPS Tracker, ένα σύστημα δορυφορικής παρακολούθησης, δοκιμάζουμε το καινούριο iPad και θαμπωνόμαστε από την οθόνη του.
Τεύχος 332
Σας δείχνουμε πώς να ξεκλειδώσετε τους κωδικούς τους οποίους έχετε χάσει ή ξεχάσει για να μπείτε στα Windows ή στο δίκτυό σας με το γνωστό και επιτυχημένο μας Αφιέρωμα «Ξεκλειδώστε τα πάντα». Σημειώστε ότι όλα τα προγράμματα στα οποία αναφερόμαστε θα τα βρείτε στην ειδική συλλογή Hacking στο συνοδευτικό DVD. Επίσης, σας προσφέρουμε ένα πολύ καλό πρόγραμμα για να συμπληρώσετε την φορολογική σας δήλωση και όχι μόνο, αφού το πρόγραμμα επιτρέπει την συμπλήρωση των εντύπων E1, Ε2 και Ε9.
Τεύχος 331
Μπαίνουμε στα βαθειά του mobile computing ξεκλειδώνοντας τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες (iOS, Android, Windows Phone), δοκιμάζουμε την πρώτη καταναλωτική προέκδοση των Windows 8, εγκαθιστώντας τα σε μια εικονική μηχανή στο PC μας, ρίχνουμε μια ματιά στο καινούριο iPad, στο οποίο μεταφέρουμε και διαβάζουμε την ηλεκτρονική έκδοση του Computer Για Όλους, και πραγματοποιούμε τις τραπεζικές μας συναλλαγές από το κινητό μας.
Τεύχος 330
Το κεντρικό μας θέμα έχει να κάνει με το downloading, αλλά όχι όπως το έχετε συνηθίσει. Δεν θα σας πούμε που να βρείτε τι και πώς να το κατεβάσετε (αυτό το ξέρετε). Αυτό που θα σας πούμε είναι πως μπορείτε να αξιοποιήσετε και την τελευταία σταγόνα του bandwidth που σας δίνει ο ISP σας για να κατεβάζετε ακόμα πιο γρήγορα.
Ακόμα, διαβάστε για την διαβόητη ομάδα hackers, Anonymous, μάθετε τα πάντα για την νέα πολιτική ασφαλείας της Google, δείτε πώς να κάνετε το iPad, σας τηλεόραση και γλιτώστε φόρο, υπολογίζοντας με ακρίβεια το αφορολόγητό σας, τις αποδείξεις και τα τεκμήρια που πρέπει να δηλώσετε με το πρόγραμμα Easy Tax που θα βρείτε στο DVD.
Τεύχος 329
Στο νέο ανανεωμένο και πιο χρηστικό τεύχος μεταξύ άλλων, θα βρείτε, ένα μεγάλο Αφιέρωμα για το πώς να βγάλετε χρήματα και να συμπληρώσετε το εισόδημα σας μέσα από διάφορα sites, τα οποία σας πληρώνουν για να αξιοποιήσετε τις υπηρεσίες που προσφέρουν, θα μάθετε τι αλλαγές φέρνει η νέα τεχνολογία VDSL που έρχεται και στην Ελλάδα, θα φτιάξετε ένα οικονομικό σύστημα για να παρακολουθείτε το σπίτι ή το γραφείο σας, θα κάνετε το Google Music να δουλέψει (ανεπίσημα) και στην Ελλάδα και θα βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας μέσα από τη στήλη Help Desk.
Τεύχος 328
Το περιοδικό γιορτάζει τα 30 χρόνια κυκλοφορίας του και σας προσφέρει ένα συλλεκτικό τεύχος 164 σελίδων (32 σελίδες περισσότερες) στην ίδια τιμή. Εκτός από το πολυσέλιδο Αφιέρωμα στην ιστορία του περιοδικού και της Compupress, αυτό το μήνα, θα βρείτε κι ένα άλλο πολύ χρήσιμο Αφιέρωμα που αφορά τους πάντες, δηλαδή όσους ασχολούνται με τους υπολογιστές. Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει αδειάσει το πορτοφόλι μας, αλλά όλο και κάποια χρήματα θα εξοικονομήσουμε για τον αγαπημένο μας υπολογιστή. Ακόμα, διαλέξτε το καλύτερο smartphone που ταιριάζει σε εσάς ανάλογα με την χρήση για την οποία το προορίζετε. Αυτό το μήνα, συγκρίνουμε τα καλύτερα «έξυπνα» κινητά.
Τεύχος 327
Τον μήνα που μας πέρασε οι εξελίξεις στον χώρο του mobile computing ήταν πολλές και σημαντικές. Και οι τρεις αντίπαλοι (Apple, Google, Microsoft) παρουσίασαν τις καινούριες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων τους. Διαβάστε όλες τις πληροφορίες στα αντίστοιχα άρθρα μας. Μάλιστα, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα Windows Phone 4.5 στην πράξη μέσω του πρώτου smartphone που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, του HTC Radar.
Τεύχος 326
Δοκιμάζουμε τα επερχόμενα Windows 8 εγκαθιστώντας την πρώτη έκδοση Developer Preview και ανακοινώνουμε την διάθεση του Computer Για Όλους Digital Cloud Edition. Επίσης, ρίχνουμε μια ματιά στον αμφιλεγόμενο κόσμο του Sports Live Streaming, εξετάζοντας τους νόμιμους αλλά και τους μη νόμιμους τρόπους μετάδοσης ζωντανών αθλητικών γεγονότων.
Τεύχος 325
Σας ταξιδεύουμε στα σύννεφα με το Αφιέρωμά μας στο cloud computing. Υπηρεσίες on-line αποθήκευσης, επεξεργασίας εικόνας και βίντεο, streaming μουσικής, εφαρμογές γραφείου, είναι μερικές μόνο από τις εφαρμογές cloud που χρησιμοποιούνται ήδη. 
Ακόμα, διαβάστε για τα πρώτα τρισδιάστατα chips που κατασκεύασε η Intel και που θα αποτελέσουν επανάσταση στον χώρο των ημιαγωγών.
Τεύχος 324
Σας δείχνουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Android, το πρώτο λειτουργικό σύστημα για smartphones παγκοσμίως. Ακόμα, εξετάζουμε σε βάθος τις δυνατότητες παραμετροποίησης και αποκτούμε δικαιώματα υπερχήστη με την διαδικασία rooting. 
Στο παρόν τεύχος διαβάστε ακόμα: για το νέο site κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε η Google, αλλά και τις κονταρομαχίες των διπύρηνων τεράτων HTC Sensation, Galaxy S II, καθώς και των tablets Motorola Xoom, Samsung Galaxy 10.1v.
Τεύχος 323
Ξετινάζουμε το iPad και σας εξηγούμε τι ακριβώς μπορείτε να κάνετε με αυτό. Δοκιμάζουμε στην πράξη όλες τις εφαρμογές και απαντούμε στο ερώτημα: τελικά, σε ποιος πραγματικά χρειάζεται ένα iPad; Επίσης, στο παρόν τεύχος διαβάστε για την επόμενη έκδοση των Windows που θα κυκλοφορήσει το 2012 και όπως όλα δείχνουν θα είναι η πρώτη φορά που η Microsoft θα προσπαθήσει να αλλάξει τον τρόπο χρήσης αλλά και την εμφάνιση του λειτουργικού συστήματος.
Τεύχος 322
Κάνουμε το σπίτι μας πλήρως ψηφιακό συνδυάζοντας συσκευές οικιακής ψυχαγωγίας, υπολογιστές, κινητά, ταμπλέτες και τα συνδέουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους. Ακόμα σας παρουσιάζουμε το πρώτο πραγματικό ψηφιακό περιοδικό, σας ξεναγούμε στην σημερινή κατάσταση του ADSL στην Ελλάδα μέσα από τη διαδρομή των 10 χρόνων και σας φέρνουμε το σημερινό… μέλλον της αυτοκίνησης, παρουσιάζοντας τις έξυπνες δυνατότητες των σύγχρονων αυτοκινήτων.
Τεύχος 321
Το 2011 είναι σίγουρα η χρονιά των tablets. Εμείς συγκρίνουμε το iPad 2 με τον ισχυρό αντίπαλό του που ακούει στο όνομα Android 3 και βγάζουμε τον νικητή χαρακτηριστικό προς χαρακτηριστικό, τόσο σε ότι αφορά στο hardware, όσο κυρίως στις δυνατότητες των λειτουργικών συστημάτων. Ακόμα, παρουσιάζουμε τους καλύτερους εκπροσώπους της κατηγορίας των nettop υπολογιστών και σας αποκαλύπτουμε με ποιον τρόπο μπορείτε να ανακαλύψετε το κλεμμένο σας laptop.
Τεύχος 320
Αποκαλύπτουμε τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι hackers και οι crackers για να παρεισφρήσουν σε άλλους υπολογιστές και δίκτυα, ενώ αποκαλύπτουμε ποια εργαλεία και τεχνικές είναι νόμιμες και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για προσωπική χρήση και ποια ποινικά κολάσιμες.
Ακόμα, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τα 3D μοντέλα των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών που υπάρχουν στην Ελληνική αγορά, φτιάχνουμε το δικό μας Web site με απλές κινήσεις, και συμπληρώνουμε την φορολογική μας δήλωση, με τα εργαλεία και τα sites που ανακαλύψαμε.
Τεύχος 319
Μπαίνουμε στα άδυτα των crackers και ανακαλύπτουμε πως σπάει το software, τα games, οι ταινίες και η μουσική, ενώ τονίζουμε για ποιους λόγους θα πρέπει να μείνετε μακριά. Ακόμα, παρουσιάζουμε τα καλύτερα tablets που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ελληνική αγορά, συγκρίνουμε τους καλύτερους torrent clients, και φτιάχνουμε το δικό μας γενεαλογικό δέντρο.
Τεύχος 318
ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΗΝΑ: Εξερευνούμε το τηλεοπτικό τοπίο της WebTV στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας όλα τα τηλεοπτικά κανάλια που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες, αγοράζουμε υπηρεσίες on-lineμε πολύ μεγάλες εκπτώσεις, κάνουμε backup στα πολύτιμα αρχεία μας και επιλέγουμε μια σούρες φορητή συσκευή κινητής τηλεφωνίας με WindowsPhone 7.
Τεύχος 317
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ: Εξερευνούμε τις ευκαιρίες αγορών που μας προσφέρει το Internet και ανακαλύπτουμε ότι με λίγα χρήματα μπορούμε να αγοράσουμε χρήσιμα και εντυπωσιακά δώρα τεχνολογίας, γράφουμε τα οπτικά μας δισκάκια χρησιμοποιώντας κάποια δωρεάν εφαρμογή και απολαμβάνουμε τις ταινίες, τη μουσική και τις φωτογραφίες μας στην τηλεόρασή μας με έναν δικτυακό media player.
Τεύχος 316
Το δεύτερο τεύχος του Computer Για Όλους Reloaded κυκλοφορεί. Ανανεωμένο, πιο σύγχρονο, με νέα διάταξη της ύλης και βελτιωμένη αισθητική, καθώς και με ένα ολοκαίνουριο animated περιβάλλον για το DVD, το «Computer Για Ολους» ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των καιρών για μία πιο οικονομική, αλλά και πιο ουσιώδη παρουσία. Το «νέο» αυτό περιοδικό, ανταποκρίνεται ασφαλώς στη δική μας επιθυμία να σας προσφέρουμε πάντα το καλύτερο που μπορούμε, αλλά κυρίως στις δικές σας επιλογές, όπως τις έχετε εκφράσει σε ερωτηματολόγια, fora ή και σε απευθείας επικοινωνία μαζί μας.
 
Τεύχος 315
Παρουσιάζουμε τους καινούριους επεξεργαστές που ανακοίνωσαν οι Intel και AMD, κάνουμε το σπίτι μας ψηφιακό συνδέοντας όλες τις συσκευές μας στο δίκτυο, ρίχνουμε μια ματιά στη μάχη των browsers δοκιμάζοντας τον καινούριο Internet Explorer 9 beta, παρουσιάζουμε τις νέες τηλεοράσεις που μπορούν να συνδέονται στο Internet και να προβάλλουν Web περιεχόμενο.
Τεύχος 314
Στο τεύχος που κυκλοφορεί αποφασίσαμε να ανακαλύψουμε ποιο είναι το φθηνότερο PC της αγοράς. Ακολουθήσαμε δύο δρόμους: πρώτα συνθέσαμε το PC μας μέσω των συστημάτων build-2-order που διαθέτουν τα μεγάλα on-line καταστήματα κι έπειτα κάναμε μια βόλτα σε όλα τα καταστήματα προκειμένου να αγοράσουμε τα φθηνότερα υποσυστήματα προκειμένου να συναρμολογήσουμε μόνοι μας το PC μας. Τα αποτελέσματά μας ήταν άκρως ενδιαφέροντα. Διαβάστε τα στο Αφιέρωμα του τεύχους που κυκλοφορεί.
Τεύχος 313
 ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΤΑ ΒΛΕΠΩ… ΤΡΙΠΛΑ!
Έχουμε ήδη δει πώς να δημιουργήσουμε τις δικές μας 3D ταινίες και φωτογραφίες, ρίξαμε μια ματιά σε καταναλωτικά προϊόντα που περιλαμβάνουν τεχνολογία 3D, και συνεχίζουμε αυτή τη σειρά αφιερωμάτων με το μηχάνημα στο οποίο η τρισδιάστατη απεικόνιση δεν είναι μακρινό όνειρο αλλά απτή πραγματικότητα: Το PC!
 
Τεύχος 312
Στο τεύχος που κυκλοφορεί:ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ MMORPGs
Βγείτε από την καθημερινότητα μπαίνοντας στο μαγευτικό τρισδιάστατο κόσμο ενός καλού δωρεάν on-line παιχνιδιού. Φτιάξτε το χαρακτήρα που θα σας εκπροσωπεί, δώστε μάχες με άλλους παίκτες, κάντε φίλους και ζήστε μαζί τους περιπέτειες, αποκτήστε δική σας ομάδα ή πλουτίστε κάνοντας εμπόριο. Γνωρίστε τα καλύτερα παιχνίδια του είδους!
 
Τεύχος 311
Τώρα που το παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι η καλύτερη ευκαιρία για να «στήσεις» και εσύ το προσωπικό σου HTPC και να αποκτήσεις πρόσβαση σε όλο το εύρος των εξελιγμένων δυνατοτήτων που προσφέρει ένας υπολογιστής! Δοκιμάζουμε και παρουσιάζουμε τα Microsoft Office 2010, Adobe Creative Suite CS5. Τοποθετούμε δύο κάρτες γραφικών nVidia και Ati στην ίδια (!) motherboard. Αγοράζουμε φθηνό projector για να απολαύσουμε το μουντιάλ. Κάνουμε το αυτοκίνητό μας ψηφιακό και…Τραβάμε εκπληκτικές φωτογραφίες HDR
 
Τεύχος 310
Είναι αποδεδειγμένο ότι τα Windows γερνάνε με τον καιρό και γίνονται πιο δύσχρηστα και αργοκίνητα. Βέβαια, ανανέωση δεν σημαίνει απαραίτητα αναβάθμιση. Μπορείτε να δώσετε στον υπολογιστή σας την παλιά του αίγλη και ταχύτητα εφαρμόζοντας τις συμβουλές που θα βρείτε στο τεύχος Ιουνίου και να τον κάνετε πραγματικά να πετάει…
Ακόμα στο τεύχος που κυκλοφορεί: Δοκιμάσαμε το iPad, τεστάραμε τον πρώτο εξαπύρηνο επεξεργαστή της AMD και είδαμε τις πρώτες 3D τηλεοράσεις.
 
Τεύχος 309
 Το τεύχος Μαΐου είναι αφιερωμένο στο αγαπημένο «άθλημα» της πλειοψηφίας των χρηστών Internet δηλαδή στο downloading. Ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα, αυτή τη φορά ασχολούμαστε με έναν… παλιό γνώριμο, το πρόγραμμα eMule και τα δίκτυά του. Αποκαλύπτουμε πως μπορείτε να βρείτε και να κατεβάστε ό,τι δεν υπάρχει αλλού, ενώ σας δίνουμε και κάποιες χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για να βελτιώσετε τις ταχύτητες downloading. Τέλος, παρουσιάζουμε τα καλύτερα ασύρματα και ενσύρματα ADSL modems/routers.
 
Τεύχος 308
Ζήστε τον τρισδιάστατο κόσμο των φωτογραφιών αλλά και των 3D video στο σπίτι σας. Σας παρουσιάζουμε σε οδηγούς βήμα προς βήμα, τα προγράμματα που θα χρειαστείτε για να γράψετε 3D ταινίες και να τραβήξετε 3D φωτογραφίες ή ακόμα και να μετατρέψετε την ήδη υπάρχουσα σας συλλογή σε 3D. Επίσης, βάλτε τέλος στο χάος της φορολογικής σας δήλωσης χρησιμοποιώντας το κατάλληλο software. Μαζί, ειδικό ένθετο για τις καλύτερες εφαρμογές που κυκλοφορούν για το iPhone.
Τεύχος 307
Η ασφάλεια είναι από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχολούν τον κάτοχο ενός υπολογιστή. Ο μόνος τρόπος άμυνας είναι η χρήση διάφορων μεθόδων για την εξασφάλιση της προστασίας των δεδομένων μας: Ειδικά προγράμματα, χρήση κωδικών για την ασφάλιση του υπολογιστή κλπ. Τι γίνεται, όμως, αν τα θύματα όλων αυτών των συστημάτων είμαστε… εμείς οι ίδιοι;
Τεύχος 306
Αυτό το μήνα στο τεύχος που κυκλοφορεί: Μάθετε πώς να κατεβάζετε ό,τι θέλετε από το Internet με τον απόλυτο οδηγό για downloaders. Επίσης: συγκρίνουμε τα καλύτερα εργαλεία virtualization, παρουσιάζουμε τα πιο δημοφιλή desktop replacement laptops της αγοράς και δοκιμάζουμε την πρώτη beta του Microsoft Office 2010 για υπολογιστές, αλλά και κινητά τηλέφωνα.